Kutsal Damacana bu filmden daha fazla eli yüzü düzgün bir film.

This review may contain spoilers. I can handle the truth.
Eski şaşalı günlerini kaybetmiş bir organizatör olan Muhsin ile Urfa'dan türkücü olma hayaliyle İstanbul'a gelen Ali Nazik'in hayatlarının kesişmesini anlatıyor Muhsin Bey. Tabiki bu kesişme basit bir tesadüf hikayesi değil arka planda simgeledikleriyle dönemin politik ve sosyokültürel kodlarına ilişkin izler taşıyor.
Mesela Muhsin Bey popüler olmasına ve para kazandırmasına rağmen arabesk müzikten hiç haz etmiyor. Öte yandan Ali Nazik ise sürekli türkü söylemenin yanında arabeske kayıp ünlü olmanın ve parayı bulmanın peşinde. Özellikle ders niteliğinde olabilecek bir hayal kurma sahnesi…
Filmin afişinden son dönemde örneğini sıkça gördüğümüz buram buram taşra sıkıntısı kokan uzun planlar izleyeceğimiz bir film diye düşünenler çıkabilir ama film sunduklarıyla bu kişileri kesinlikle yanıltıyor. Son derece ritimli, diyalogların seyirciyi diri tuttuğu ve izlerken sıkılmadığım bir film oldu Kız Kardeşler.
Kız Kardeşler, küçük yaşta farklı ailelerin yanına besleme olarak verilmiş ve yaşadıkları trajik olaylarla köylerine geri dönmek zorunda kalmış 3 kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Bu 3 kız kardeş olumsuz şehir deneyimlerine rağmen tekrardan şehre dönme umuduyla gizli kapaklı…