son of a Blu-Ray, DVD, VHS movie archivist
loves coens, loves surrealism
ucuncusinema.com/inceleme-barton-fink/
“Barton Fink” 1991 yapımı bir film olup noir-dram filmleri arasında “kült” kategorisine dahil edilebilecek bir eserdir. Ünlü yönetmen Joel Coen ve Ethan Coen tarafından yazılıp yönetilmiştir. Sinematografi koltuğunda üstat Roger Deakins, besteci olarak yine Coen filmlerinden bildiğimiz Carter Burwell görev almaktadır. Filmimizin senaryosunun yazılma yolculuğu ise benim filme olan ilgimi oldukça artıran bir unsurdu; Coen kardeşlerin Miller’s Crossing (Miller Kavşağı) filminin senaryosunu yazarken yaşadıkları zorlu süreç ve ilham krizi onları başka bir projeye adım atma fikrine yönlendirdi. Miller’s Crossing…
Welcome to the Romulus Space Station
Fede Álvarez has presented us a film with the atmosphere of Alien and Aliens, which Alien lovers have been waiting for a long time, with horror elements dominating. Although it didn't scare me, it will probably give chills to those who will enter the Alien series with this film because it is not difficult to guess how Alien films will progress in general. Our main character is of course not a Ripley, he is…
Önceki izleyişlerimde bu filmi IMAX'te deneyimlemek nasıl olurdu acaba diyordum.
Gerçek anlamda bir sinema deneyimi yaşadım, standart IMAX salondan öte IMAX with Laser bir salonda deneyimlemenin de mutluluğunu yaşadım. İnanılmaz crisp görüntü netliği ve içime kadar titreten ses sistemi filmin halihazırda çarpıcılığını climax bir noktaya taşıdı.
Kara komediyle süslenmiş Poor Things, Yorgos Lanthimos'un distopik filmlerinde izlediğimiz distopyadan farklı olarak şekerlemelerin olduğu sözde ideal bir yaşam alanının, (ben buna kar küresi demek istiyorum) konulduğu kar kürelerinin camını sürekli olarak kırıp kaçmaya çalışan, özgürleşmenin ve hür iradenin getirisiyle toplum etikleriyle ve insanoğlunun gaddarlığıyla yüzleşen; bunları gördükçe, öğrendikçe insanlaşan bir diğer demeyle canavarlaşan insan ya da insanların öyküsü olarak yorumladım.
---
Ayrıca filmde dikkatimi çeken bir noktayı da eklemek istiyorum: Duygusal karmaşıklığın ya da duyguların ön planda olduğu sekanslarda objelerde ya da karakterlerde (o an karede ne varsa onun üzerinde) dairesel alan derinliği tekniği kullanıldığını fark ettim.